Sikeres költözés

 
Amikor ezt a bejegyzést írom, még vadul pörög a számláló, épp most kezdődik el az utolsó ~5000 képfájlt tartalmazó könyvtár másolása az új szerverre. Ez azt jelenti, hogy perceken belül lezárul a lap költöztetése.
Mérföldkő ez más szempontból is. A szoborlap lassan négy éves működése során szinte az első pillanattól egy nagyszerű támogatónak köszönhetően ingyenesen üzemelhetett és növekedhetett szabadon. Ezúton is szeretnénk megköszönni a webes.hu vezetőjének, Szilágyi Gábornak az önzetlenségét, amellyel a hazai művészetet ilyen speciálisan támogatta, és technikai felelősüknek, Drunak, aki bármelyik éjjel gyors válaszidővel nyugtatott meg, vagy adott választ kérdéseimre.
A váltás oka egyszerű. Most 16GB adatmennyiséget kezelünk, ami jelenleg ~270ezer állományt jelent, és évente a számok rohamosan növekednek. A működést így új technikai alapokra helyeztük. Kedvező havidíjért sikerült virtuális szervert bérelnem az NLG-Systemnél, akik emberileg is pozitív benyomást tettek rám. Külön köszönet László Gábornak az extra türelemért és a segítségért, amit a szerver beállítása során az elmúlt napokban nyújtott.
A váltást követően gőzerővel zajlik tovább a 3.0 fejlesztése, így reményeim szerint egy nagyon kellemes kis tavasz közeledik. Bízom benne, hogy minél többen teszitek hozzá gondolataitokat a fejlesztéshez, és segítetek ezáltal a szoborlapnak még jobbá válni.
---
Időközben az utolsó fájlok is a szerverre kerültek, úgyhogy kimondhatom, hogy a szoborlap visszakapta minden emlékét. Kellemes önmagunkra-ébredést! :)
Bejegyzés megtekintés:

Kapcsolt műlapok

Hozzászólások

Hozzászólás írása...