Párkányi Raab Péter kiállítása (fotókkal)

Cedrus blogjaCedrus @ 2013.04.07. 19:37Ajánló
 
Párkányi Raab Péter szobrászművész(Balassagyarmat, 1967. szeptember 6.) Balassagyarmaton Szederkényi Attilánál tanult, majd 1987 és 1995 között a budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakán végezte tanulmányait. Mestere Kiss István és Jovánovics György volt.

A tehetséges, fiatal művész több hazai és nemzetközi, egyéni és válogatott csoportos kiállításon is eredményesen vett részt.

Köztéri alkotásai Magyarországon kívül Németországba, Olaszországba, Ausztriába, sőt az Amerikai Egyesült Államokba is eljutottak. http://www.forrasgaleria.hu/hu/artist/parkanyi_raab_peter/bio

Alkotásai a "köztérkép"-en: http://www.kozterkep.hu/a/1306/parkanyi_raab_peter.html

Párkányi Raab Péter szobrászművész kiállítása 2013. március 22-én nyílt meg az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér (Budapest, VI. Eötvös utca 10.) Pincegalériájában, mely április 26-ig hétköznap 10,00-18,00 óra között ingyenesen megtekinthető.

"Párkányi Raab Péter szobrai az ember végességéről szólnak, a lehetőségek határairól, s így, ha nem is direkt módon, de a szabadság mibenlétét firtató plasztikák." (Legéndy Péter)

A kiállításon készített fotóimmal ajánlom a színvonalas kiállítás megtekintését.
Bejegyzés megtekintés: