"Nagy Imre emlékhelyei" könyvbemutató

 
Tegnap délután egy hangulatos könyvbemutatón vettem részt a Nagy Imre Emlékházban, a budapesti Orsó utca 43. szám alatt.

A Pótó János által írt, és Hajdú József által fényképezett "Nagy Imre emlékhelyei" c. könyvet mutatták be a közönségnek, én is egy tiszteletpéldánnyal gazdagodtam.

A kiadványt többek közt a Nemzeti Múzeum főigazgatója, Dr. Csorba László is méltatta, aki maga is személyes történetekkel szórakoztatta a megjelenteket, kiemelve ezzel, hogy János munkája is pont ezektől a személyes és mélyre ásó sztoriktól lesz igazán értékes darabja könyvtárunknak.

Személy szerint külön örültem Varga Tamás szobrászművész megjelenésének, aki a Parlament szomszédságában álló, a bejegyzés főképét is adó alkotást készítette. Rövid beszélgetés után megállapodtunk, hogy tavasszal meglátogatom őt, pontosabban szobor-kertjét. A találkozásról majd itt is beszámolok riport formájában.

A könyvben többek közt megtaláljátok a Vértanúk tere történetének részleteit is, amiről egy átfogó és több szálon futó előadást tartott nekünk János a legutóbbi Köztérkép-találkozónkon.

A könyv beszerezhető a Nagy Imre Emlékházon keresztül: http://www.nagyimreemlekhaz.hu/
Bejegyzés megtekintés: